Over ons

Zuidervaartdijk 14b

Noordervaartdijk 26

Wie zijn wij

Het architectenvak is door zijn complexiteit een vak van hoog opgeleide specialisten geworden. Daarom is binnen ons bureau gemotiveerd gekozen voor een bureaustructuur, waarin alle disciplines zijn vertegenwoordigd. Door te werken met ontwerpteams wordt er veel tijd geïnvesteerd in het ontwerp, met de wetenschap dat een en ander in een vroeg stadium bouwtechnisch en financieel haalbaar is.

Het werken met projectteams heeft voor ons bureau, door de korte lijnen en de beslissingsbevoegdheid, de voorkeur boven de logge en zware structuur van de grote architectenbureaus.

Chris Stam

Chris Stam studeerde Stedenbouw en Architectuur aan de afdeling Bouwkunde van de TU Delft met als specialisatie architectuur, na een HTS-opleiding en een vijftal jaren bouwpraktijk. In mei 1986 richtte hij zijn eigen architectenbureau op. Samen zijn Hans Nieman en Chris Stam de architect directeur van SARCH.

Hans Nieman

Hans Nieman startte zijn bouwkundige opleiding op de huidige Technische Hogeschool Enschede en studeerde af in de richting Bouwkunde. Tijdens deze studie ontstond ook het eerste contact met het buro Stam Architekten. In 1992 voltooide hij er zijn stageperiode. De opleiding werd vervolgd op de Technische Universiteit Delft. Op de faculteit Bouwkunde koos hij voor de richting Architectuur. In 1999 studeerde hij af met het ontwerp voor de nieuwe huisvesting van het Nederlands Vormgevingsinstituut te Amsterdam. Het contact met Stam Architekten werd in 2000 bekrachtigd met het in dienst treden bij het buro. De eerste jaren werden echter nog gecombineerd met de PAS-studie; een post-doctorale opleiding voor recent afgestudeerde ontwerpers te Amsterdam. Samen zijn Hans Nieman en Chris Stam de architect directeur van SARCH.